2017-12-27 13:48:27• hírek • Szatmár.ro

Értékes kincs vagy – Karácsony Szigetlankán

Mint minden református templomban, úgy a szigetlankaiban is az év legnagyobb érdeklődését hozta a karácsony szentestei istentisztelet. A karácsony ünnepi legátussal, az azt megelőző hét pedig több teológus szolgálatával gazdagított a gyülekezetben.

December 24-én késődélután a karácsonyi bölcsekhez és a pásztorokhoz hasonlóan sokan igyekeztek a csillag alá ünnepelni. A betlehemi láng is megérkezett a 44. Dsida Jenő Cserkészcsapat jóvoltából. Maksay Melinda és Papp Krisztina énekét követően Rácz Ervin lelkipásztor igehirdetésében az elveszett drachma példázatán keresztük arról beszélt, hogy a mennyben öröm van. Betlehem mezején is hallani lehetett a mennyei zengést és a bűnös ember megtérésén is nagy örömöt lehet onnan érzékelni. Négy fontos üzenet hangzott el az ünneplő sereg felé: értékes kincs vagy, ha nem vagy a helyeden, akkor elveszett kincs vagy, hiányzol a gazdádnak, fut az Isten az ember után. – erről szól a karácsony.
 

A gyermekek csengő és felszabadult hangja, ének- és verscsokra, valamit a pásztorjáték olyan többletet hozott, amit csak karácsonykor lehet igazán átélni és érzékelni.
 

December 25.én, karácsony első napja délelőtt úrasztali közösségben is hangzott az igehirdetés mindarról a hagyatékról, amit Jézus Krisztus hozott erre a világra. A mai modern kultúra erre az örökségre épül, még akkor is, ha erről sokan hajlamosak elfeledkezni. – mondta Rácz Ervin. A Papp Krisztina vezette kórus és Kovács Zsolt ifjú szolgálata után Fodor Lajos nyugalmazott lelkipásztor ágendázása következett, majd pedig a gyülekezet élt az úrvacsora lehetőségével.
 

Délután Varga Tamás Sándor legátus prédikált Krisztus jóillatáról mely rajtunk keresztül is árad. Egyébként a karácsonyt megelőző bűnbánati héten is változatos volt a szolgálók sora: Vajas Petra, Csatári Leila (első igehirdetése volt), Suvanjeiev Elisabet teológiai hallgatók is prédikáltak és vitték a karácsony evangéliumát a gyülekezet számára áldásos héten.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: